Weblog 6 april 2008

Staf Depla is het meest lokale kamerlid!

(bron: website PvdA Rotterdam)

Op het 13e Festival van het Binnenlands Bestuur, georganiseerd door het Centrum voor Lokaal Bestuur, heeft PvdA tweede kamerlid Staf Depla afgelopen zaterdag in Arnhem de prijs voor het meest lokale kamerlid in ontvangst genomen. Alle (deel)raadsleden konden aangeven bij welk tweede kamerlid zij het best terecht kunnen met vragen en problemen.

“Ik zie het ontvangen van de prijs als een blijk van waardering voor het geleverde werk van de afgelopen jaren”, zegt een tevreden Depla. “Ik hecht zeer veel waarde aan de relaties die ik onderhoud met raadsleden en wethouders in het land.”
Depla kan zich nog goed herinneren dat hij samen met huidig wethouder van Rotterdam Dominic Schrijer, die de vorige periode nog dagelijks bestuurder was in de deelgemeente Charlois, een enorme slag hebben weten te slaan bij de aanpak van huisjesmelkers in Rotterdam. “De PvdA zat toen in de oppositie, maar door te wijzen op de lokale problemen met huisjesmelkers in Rotterdam is de toenmalige coalitie van CDA, VVD en D66 toch overstag gegaan en hebben we ervoor gezorgd dat de gemeente Rotterdam nu instrumenten in handen heeft om in zogenaamde hotspotgebieden achter de voordeur te kunnen kijken en huisjesmelkers goed te kunnen bestrijden.”

Andere voorbeelden van goede samenwerking die Depla noemt zijn de gezamenlijke inspanningen van wethouders in Utrecht en Rotterdam met Minister Ella Vogelaar om ervoor te zorgen dat randgemeenten hun afspraken nakomen als het gaat om het bouwen van genoeg sociale huurwoningen. Ook de door de gemeente Rotterdam georganiseerde jeugdconferentie is een prachtig voorbeeld, waarbij lokale politici en Staf Depla samen veel hebben bereikt. “Voor de daar aangedragen praktische oplossingen moesten we in Den Haag de wet wijzigen. In Rotterdam kan de gemeente nu gedragsvoorschriften opleggen aan overlastgevende jongeren, opvoedingsondersteuning bieden en wordt er een instantie aangewezen die de jongere en ouders moet helpen”, aldus Depla.
Depla is blij met de prijs die hij gewonnen heeft en hij gaat met extra veel zin weer door met zijn werk in de Tweede Kamer.

De Rotterdamse PvdA fractievoorzitter Peter van Heemst nomineerde Staf Depla:

Beste mensen,
Ik nomineer Staf Depla. Hét PvdA kamerlid met open oog en oor voor lokale kwesties. Altijd geïnteresseerd in de lokale problemen én oplossingen. Iemand met wie je heel goed lokale/ landelijke coproducties kunt maken. En dus ook een landelijke volksvertegenwoordiger die erin slaagt lokale kwesties op de landelijke politieke agenda te krijgen.
Een man met veel inhoud. Met veel kennis en met een "permanente campagne- instelling". Iemand met een enorm netwerk, ook lokaal, en van vele markten thuis. En iemand op wie je als raadsfractie of PvdA afdeling nooit tevergeefs een beroep doet.
Nog één mooi punt: hij neemt niet alleen lokale info op, hij zet ook weer weg wat hij er in Den Haag mee heeft gedaan.
Kortom: het meest lokale kamerlid dat er in Den Haag rondloopt.

Vriendelijke groet,
Peter van Heemst,
fractievoorzitter PvdA Rotterdam


Vorige pagina